Кулінарія

Ароматна курочка з паприкою. Універсальне м’ясо під будь-який гарнір!

А також приєднуйтесь до нас на нашому сайті , в соцмережах , і , де ви дізнаєтеся ще більше нових рецептів, кухонних лайфхаков, корисних порад та найцікавіших новин зі світу їжі

Порцій: 2

Інгредієнти(2 порції)

Стегна курячі –2шт.
Вода мінеральна –150мл(100-200 мл)
Олія –для смаження
Паприка –1ч. л.
Копчена Паприка –1ч. л.
Перець чорний мелений –за смаком
Приправа хмелі-сунелі -0. 5 ч. л.
Сіль –за смаком

Приготування

1. Підготувати необхідний набір інгредієнтів: курячі стегна або інші частини курки, наприклад окосту, рослинне масло, воду, солодку паприку, копчену паприку, сіль, мелений чорний перець, улюблені спеції, наприклад хмелі-сунелі.

2. Курячі стегна сполоснути, обсушити паперовими рушниками, приправити сіллю, перцем і хмелі-сунелі.

3. Змішати два види паприки: звичайну і копчену.
Натерти курку паприкою зі всіх сторін (краще це робити в рукавичках).
Викласти курку в ємність з кришкою або харчовою контейнер і залишити маринуватися мінімум на 2 години, але можна і на ніч.

4. Через деякий час розігріти на сковороді рослинне масло.
Викласти частини курки і обсмажити на сильному вогні з двох сторін по 2-3 хвилини.

5. Вилити на сковороду воду, накрити кришкою і тушкувати на слабкому вогні протягом 30-45 хвилин, залежно від величини шматків курки.

6. Готову курочку викласти на тарілки, прикрасити свіжою зеленню і подавати з улюбленим гарніром, наприклад вареним рисом.
Приємного апетиту!