Кулінарія

Домашнє печиво

Можна спекти нехитрі печенюшки до чаю на швидку руку. Або попрацювати над формою і оформленням і приготувати печиво святковий або тематичне. Головне – проявити фантазію і запастися терпінням. Виріб покривають глазур’ю, прикрашають різними кондитерськими посипками.

Домашнє печиво – це швидкий і недорогий варіант десерту. А його смак не йде ні в яке порівняння з купівельними. Випічка, приготовлена своїми руками, безпечна для дітей, так як не містить незрозумілих інгредієнтів, які в достатку перераховані на упаковці магазинного товару. Для ароматизації і смакового різноманітності в тісто додають ваніль, какао, імбир, цедру лимона або апельсина. Для прикраси посипають цукром, горіхами, кокосовою стружкою і т. д.

Печеньки надають абсолютно будь-яку форму: кружечки, ромбики, сердечка, трубочки, смужки. Тісто може бути пісочним, листковим, здобним, сирним. Деякі рецепти домашнього печива настільки прості, що будуть зрозумілі навіть школяреві. А ліпити, вирізати формочками фігурки буде цікаво дітей дитсадівського віку.

Домашнє печиво смачний і простий рецепт:

Коли я був маленьким, мама часто пекла таке печиво! Воно дуже смачне, і дуже довго не сохне! Називалося «печиво з м’ясорубки», так як тісто пропускали через м’ясорубку. Ось я і вирішила зробити таке печиво з синочком. Але не через м’ясорубку, а розкачати тісто, і нехай синок сам вирізає печиво формами. Йому дуже сподобалося, а печиво він сам так назвав – «Смак маминого дитинства»!

1. Яйця з цукром розтерти до білого. Додати розм’якшене масло. (Я замішую тісто в комбайні. )

2. Борошно просіяти, змішати з розпушувачем і додати до яєць і масла. Перемішати все.

3. Потім присипати борошном стіл, викласти на нього тісто і вимісити до стану пружності і гладкості. Прибрати тісто на 30 хв. в холодильник!

4. Вийняти тісто з холодильника, присипати трохи борошном стіл і розкачати тісто! Не дуже тонко, а то печеньки будуть сухуваті. Вирізати печиво різними формами і викласти на деко, змащене маслом.

5. Помістити в розігріту до 180 градусів духовку і випікати печиво 15-20 хвилин, до готовності.

Інгредієнти:

  • Борошно – 3 склянки
  • Яйця – 2 шт.
  • Масло вершкове – 250 г
  • Цукор – 1-1,5 склянки
  • Розпушувач – 0,5 ч. л.

Домашнє печиво №2:

Дуже швидке в приготуванні, смачне домашнє пісочне печиво.

Інгредієнти:

  • Борошно – 220-260 г
  • Цукор – 200 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Масло вершкове (розм’якшене) – 100 г
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Оцет для гасіння соди
  • Сіль – щіпка

Приготування:

  • У ємності збиваємо яйця, цукор, корицю і щіпку солі. Можна просто віночком або скористатися міксером.
  • Додаємо розм’якшене вершкове масло і ще раз все ретельно збиваємо.
  • Далі додаємо соду, гашену оцтом. Перемішуємо.
  • І заключним етапом вмішуємо частинами просіяне борошно. Тісто для печива повинно вийти в’язке, щоб можна було з нього сформувати кульки. Але сильно його забивати борошном теж не потрібно!
  • За допомогою чайної ложки формуємо з тіста кульки діаметром приблизно 3 см і викладаємо їх на деко на невеликій відстані один від одного. Сильно великий розмір шариків не слід робити, оскільки вони досить добре збільшуються в об’ємі при випічці.
  • Випікаємо домашнє пісочне печиво в розігрітій духовці при температурі 180 градусів 12-15 хвилин.