Кулінарія

Розсольник зі свіжих огірків

Ось і літо закінчилося, настала осінь. Подруги, знайомі разів по п’ять на день дзвонять: «Новеньке що-небудь закатала? Дай рецептик! » Та я б з задоволенням. Тільки не повірите: сиджу в це літо на диванчику, каву з різними ласощами попиваю, блаженствую.

Добре мати трьох дочок! Вони цей сезон у відпустку по черзі хто навострився. Одна з бур’янами 2 місяці боролася, друга з закрутками воює. Дивлюся на неї, як вона вправно на кухні орудує і радію: «Гарна дівчинка вийшла! »

Ось і зараз, не встигла я подумати куди ще огірки прилаштувати – урожай в цьому році на славу. А вона вже ідею подає: «Так, мамо, закотимо розсольник. Взимку водички в каструлю наллєш, баночку плюхнешь, сметанки покладеш і їж на здоров’я».

Руху у доньки плавні, ручки ніжні, м’які – пощастило огірочками. Спостерігати за нею одне задоволення.

1. Підготовчий процес

  • готуємо все, що потрібно для закачування – банки, кришки, інструмент;
  • банки і кришки стерилізуємо (у кожного свій метод).

2. Інгредієнти (норму можна зменшити, збільшити, дотримуючись пропорції або за смаком)

  • огірки свіжі – 1,5 кг
  • помідори свіжі – 1,5 кг
  • цибуля ріпчаста – 350 г
  • морква – 250 г
  • перловка – 150 – 200 г (попередньо трохи поварити, до напівготовності)
  • соняшникова олія – 250 г
  • 2 ст. ложки солі, перець горошком, лавровий лист (можна свої секретики з прянощів).

3. Овочі добре вимити, обсушити, нашаткувати кому як подобається. Додати перловку

4. З моменту закипання варити близько

  • 30 хв. (орієнтуватися на готовність перловки).

5. В кінці варіння додати 0,5 ст. л.

  • 70% оцтової есенції.

6. Розкласти по стерилізованим банкам, закатати. Укутати до остигання

Загалом, вийшло у нас 6 баночок по 0 5 р. Буде з чого суп взимку зварити, літо згадати і донечок добрим словом приголубити.

Спробуйте, це смачно, швидко, не дорого. А що ще треба? Тільки любов!