Кулінарія

Салат курка з чорносливом і волоським горіхом

Салат для святкового або повсякденного столу. Він простий, без зайвої химерності. Використовувані продукти доступні і багатьма улюблені. Чорнослив, горіхи, сир в поєднанні – досконалість смаку.

Салат курка з чорносливом і горіхами – один з найбільш смачних салатів. Обов’язково візьміть собі на замітку.

Калорійність 196 ккал/100 гр

Інгредієнти (6 порцій)

· яйця (великі) – 2 шт;

· куряче філе – 250 гр;

· яблуко – 1 шт;

· волоські горіхи – 50 гр;

· чорнослив (без кісточок) – 150 гр;

· майонез – 70 гр;

· твердий сир – 70 гр

Як готувати

Готуємо перераховані вище інгредієнти.

Відварене куряче філе нарізаємо на маленькі шматочки.

М’ясо відварюємо в підсоленій воді, охолоджуємо, а потім нарізаємо.

Пару великих яєць також заздалегідь відварюємо круто. Дрібно рубаємо.

Відварюємо яйця близько 7-10 хвилин. Охолоджуємо в холодній воді.

Маленькими шматочками нарізаємо чорнослив.

Якщо сухофрукти сухі, потрібно залити їх окропом і залишити на 10 хвилин.

Подрібнюємо ножем волоські горіхи.

Буде смачніше, якщо горіхи зовсім трохи підсушити на сухій сковороді.

З кисло-солодкого яблука знімаємо шкірку. Розрізаємо, виймаємо насіння. Крупно натираємо. Наявність яблучка надає страві соковитості.

Підходящі сорти – семеринка, гренні сміт.

Натираємо смачний твердий сир на середній тертці.

Збираємо салат шарами.

Встановлюємо на плоску тарілку кулінарне кільце.

З кільцем салатик буде виглядати акуратніше, більш святково.

Кожен шар промазуємо майонезом. Можна змішати його зі сметаною в рівних пропорціях. Добре приготувати домашній майонез.

Перший шар – курочка.

Далі викладаємо чорнослив.

Наступними йдуть яйця.

Посипаємо сиром.

Верх прикрашаємо рубаними волоськими горіхами.

Ховаємо салат в холодильник на пару годин, щоб він добре просочився.

Знімаємо кулінарне кільце і подаємо.

Салат зачаровує своїм ошатним виглядом і відмінним смаком. Пригощайтеся!