Сьогодні у нас на порядку денному класика – курочка з картоплею. Я вважаю, що це найвирішніший кулінарний варіант усіх часів і народів, хай вибачать мені інші національності. Курка з картоплею для нас – це просто зе бест, ви згодні зі мною?
Нам потрібно:
– курей. бід. 4 шт.
– коріандр на смак.
– Суха гірч. за смаком.
– сіль за смаком.
– Імбир сухий. за смаком.
– олія олив. небагато.
– олія злив. 50 гр.
– Соус соєвий. 3 с/л.
– 8 картоплин.
– Сухий. часник, за смаком.
– паприка, за смаком.
– перець мовляв. за смаком.
– Вершки 20% 400 гр.
– Куркума, за смаком.
На стегнах робимо глибокі надрізи. Робити це потрібно з двох сторін.
Настав час м’ясо посолити, посипати коріандром, сухою гірчицею. Так само не забуваємо про сухий імбир. Присмачуємо курочку невеликою кількістю оливкової олії. Втираємо спеції руками, це посилить смаковий ефект.
Далі обробили м’яс соєвим соусом за допомогою кисті. У сковороді розтопили вершкове масло, курочка вирушає туди. Смажимо її на вогні середнього рівня до рум’яного кольору. Зрозуміло, з обох строн.
Займемося картоплею. Ріжемо її велико, не очищаючи від шкірки.
Картоплю солимо, посипаємо сухим часничком, паприкою, присмачуємо оливковою олією. Перчимо, перемішуємо руками. Виймаємо курку, протираємо сковороду гот жиру. До неї ми переміщуємо картоплю. Смажимо на найвищому рівні, до рум’яності.
Картопля стала рум’яною? Добре, кладемо в не курочку. У миску вливаємо вершки, у них всипали куркуму, перемішали. Цими вершками заливаємо м’ясо та картоплю.
Накриваємо вологим пергаментом. Поміщаємо сковороду в духовку на півгодини. Температура 200 градусів. Ось і все, ароматна, смачна курочка з картоплею готові. смачного!
Класика є класика, друзі, хіба що трохи покращена вершками. Тим не менш, смак курочки та картоплі ні чим не сплутати.