Кулінарія та рецепти

Червона риба в духовці. Два варіанти приготування

Дуже смачний обід чи вечерю і всього за 25 хвилин! Показую два простих, але цікавих способу приготування червоної риби в духовці. Буде потрібно невелика кількість інгредієнтів і мінімум часу для запікання. Риба виходить соковита, смачна і неймовірно ароматна.

Перший варіант. Для приготування підходить будь-яка червона риба (у мене 3 стейка форелі, загальна вага 800 г). Якщо риба заморожена, то заздалегідь її розморожуємо. Рибу посипаємо сіллю, меленої сумішшю перців, викладаємо на шматки фольги і підверніть фольгу до риби. Додаємо зверху по гілочці кропу і розміщуємо у формі.

Холодне вершкове масло (60 г) нарізаємо на невеликі шматочки і додаємо на шматки форелі. Масло додасть чудовий вершковий смак і аромат. Ставимо в духовку при 200 градусах і готуємо 10-12 хвилин.

Форель зарум’яниться, гілочки кропу не встигнуть підгоріти. Рибу можна готувати і без фольги, просто у формі. Риба виходить соковита, ніжна, дуже смачна і ароматна.

Другий варіант. В миску, додаємо рослинне масло (3 ст. л. ), соєвий соус (1 ст. л. ), цукор (1 ч. л. ), подрібнені зубчики часнику (2 шт. ), цедру лимона (3/4 ч. л. ), мелений перець (1/4 ч. л. ) і нарізану петрушку (3 гілочки).

Добре перемішуємо до розчинення цукру. Цукор можна замінити на мед. Соус виходить дуже ароматним.

Рибу (у мене 3 стейка кети і 1 стейк форелі) посипаємо сіллю і розміщуємо у формі. У форму можна розмістити шматок паперу для випічки і змастити його олією, а можна готувати і без паперу. Готовий соус розподіляємо на рибі і ставимо в духовку при 200 градусах на 5 хвилин.

Потім виймаємо форму, пензлем захоплюємо соус зверху шматків і змащуємо боки риби. Запікаємо ще 10 хвилин. Риба виходить неймовірно ароматна, соковита і смачна. При подачі поллємо лимонним соком.

Приємного апетиту!